Boken (zwaard)

Een boken of bokken is hoe de Japanners een houten oefenzwaard noemen. Een boken werd vroeger gebruikt bij vecht- en verdedigingssporten; kenjutsu, Iaido en kendo. Tegenwoordig bij; jodo, ninjutsu, kenjutsu, kendo en aikido. Boken zijn er in diverse soorten, met saya, zonder saya, hout en kunststof. Een boken is zeer persoonlijk. De stabiliteit en het balanspunt zijn de belangrijke selectiepunten bij een boken.

 

9 artikel(en)

per pagina

9 artikel(en)

per pagina

Boken (zwaard) bij Gudz

Boken (zwaard) geschikt voor elke aikido techniek. Zoek je een geschikte boken voor elke aikido stijl? Dan ben je bij Gudz.nl op het juiste adres. Gudz.nl is een online winkel waar je een goed passend boken kunt bestellen. Zowel de starter als de wedstrijd aikidoka vindt bij ons een geschikt boken. Behalve een boken, vind je er ook verschillende accessoires voor bokensport.

Aikido

Aikido (合気道 aikidō), ook wel genoemd: "de weg van het samenkomen met Ki" is een Japanse krijgskunst met een sterk filosofische inslag, die in het begin van de 20e eeuw door Morihei Ueshiba ontwikkeld werd. Ueshiba, door aikidoka's de grote meester (O'Sensei) wordt genoemd, liet zich hierbij inspireren door de technieken van de Japanse samoerai en krijgskunsten en de verdedigingssporten als Daito ryu jiu jitsu, jiujitsu en kenjutsu. Ueshiba voegde ook een morele waarde toe aan de krijgskunst van aikido, die ontleend werd aan de toen nieuwe Japanse religie Omoto-kyo.

Bonden

De Aikido Bond Nederland (voorheen Aikido Nederland) is opgericht in 2009 met als doel aikido in Nederland te promoten. Aikido Bond Nederland is aangesloten bij de NOC*NSF en International Aikido Federation (IAF). Aikido Bond Nederland heeft een breed aanbod, zoals een opleiding voor aikidoleraren en gender equality evenementen.

Boken (zwaard) zijn verkrijgbaar in diverse merken.

Matsuru:
Matsuru een teken van kracht en kwaliteit! Een Matsuru boken voldoet aan zeer hoge kwaliteit eisen. Een constante kwaliteitsbewaking vanuit Nederland zorgt ervoor dat uw keuze voor Matsuru boken (zwaard) een keuze is waar u geen spijt van zult krijgen. Voordelen van een Matsuru boken: kwaliteit, hoogste eisen en met de hand en machinaal gemaakt in Azie.

Kleuren

Boken (zwaard) zijn te verkrijgen in het en zwart, rood en wit.

#overlay { position: fixed; /* Sit on top of the page content */ display: block; /* Hidden by default */ width: 100%; /* Full width (cover the whole page) */ height: 100%; /* Full height (cover the whole page) */ top: 0; left: 0; right: 0; bottom: 0; background-color: rgba(0,0,0,0.5); /* Black background with opacity */ z-index: 2; /* Specify a stack order in case you're using a different order for other elements */ cursor: pointer; /* Add a pointer on hover */ }