Kick- Bokshandschoenen

 

Artikelen 1 tot 24 van 110 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Artikelen 1 tot 24 van 110 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Kick- Bokshandschoenen

Bokshandschoenen zijn de handschoenen die boksers dragen tijdens het boksen. In tegenstelling tot vroeger, waar ze als wapen werden gebruikt, zijn ze tegenwoordig bedoelt als bescherming voor de handen. Daarnaast zorgt de bescherming van de handschoenen dat een bokser minder snel hoofdwonden kan aanrichten bij de tegenstander. Rond de 19e eeuw werd het verplicht om bij het boksen altijd handschoenen te dragen. Welke handschoenen het meest voor jou geschikt zijn hangt natuurlijk sterk af van wat je er precies mee wilt doen. Hieronder worden een aantal aspecten van bokshandschoenen uitgelegd en toegelicht.

Zakhandschoenen

Voor het slaan tegen de bokszak zijn er speciale handschoenen beschikbaar. Deze bieden minder bescherming dan de handschoenen die voor wedstrijden gebruikt worden maar zorgen dat de bokser een grotere slagkracht kan uitoefenen. Deze handschoenen zijn alleen bedoeld voor het oefenen op de zak en kunnen niet ook als handschoenen voor wedstrijden dienen.

Gewicht

Bokshandschoenen zijn in verschillende gewichten te krijgen. Meer gewicht in de handschoen zorgt voor meer bescherming van de handen. Het extra gewicht gaat bijna altijd uit naar extra demping in de handschoenen. Dit is een groot voordeel van zwaardere handschoenen, maar het gewicht kan er ook voor zorgen dat de bokser moet inleveren aan snelheid. Meestal worden zwaardere handschoenen bij de training gebruikt om zo de spieren van de armen te trainen, terwijl er bij de wedstrijd lichtere handschoenen worden gebruikt. De gewichtsklassen voor bokshandschoenen zijn 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20 en 22 oz (ounce). Jeugd traint meestal met 8 t/m 10 ounce, vrouwen met 10 t/m 14 en mannen over het algemeen met 14 of 16. 8 tot 10 ounce is meestal gebruikelijk bij wedstrijden.

Maat

Bij het uitzoeken van bokshandschoenen is het bijzonder belangrijk dat ze goed om de hand passen. Hierbij moet rekening gehouden worden met handen die al ingetapet zijn. Het gebruik van tape om de handen is erg belangrijk bij boksen en biedt een aantal veiligheidsvoordelen. Het is aan te raden om dit ten alle tijde te dragen bij het boksen. De ingetapete hand moet comfortabel een vuist kunnen maken met de bokshandschoen zonder dat deze losjes om de hand heen zit. Te strak is ook niet goed. Jeugd gebruikt meestal maat Small. Vrouwen hebben vaak Small tot Medium, en mannen gebruiken meestal Medium tot Large.

#overlay { position: fixed; /* Sit on top of the page content */ display: block; /* Hidden by default */ width: 100%; /* Full width (cover the whole page) */ height: 100%; /* Full height (cover the whole page) */ top: 0; left: 0; right: 0; bottom: 0; background-color: rgba(0,0,0,0.5); /* Black background with opacity */ z-index: 2; /* Specify a stack order in case you're using a different order for other elements */ cursor: pointer; /* Add a pointer on hover */ }