Budo banden (geborduurd)

De budoband kennen we in het japans als Obi, het is een belangrijk onderdeel van het pak. Het geeft de gradatie aan van de sporter en wanneer de knoop van de karateband goed gemaakt is houdt de karateband de jas (Uwagi) stevig bij elkaar.

 

Artikelen 1 tot 24 van 43 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Artikelen 1 tot 24 van 43 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Budo banden bij Gudz

Budo banden geschikt voor elke budo techniek. Zoek je een geschikte banden voor elke budo stijl? Dan ben je bij Gudz.nl op het juiste adres. Gudz.nl is een online winkel waar je een goed passend banden kunt bestellen. Zowel de starter als de wedstrijd budo vindt bij ons een geschikt banden. Behalve een banden, vind je er ook verschillende accessoires voor budo sport.

Maten banden

Onze banden zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en maten. De maten beginnen bij maat 150 (150 cm) en gaan tot 330 (330 cm). Banden worden vaak dubbel om de middel geslagen en dan geknoopt.

Budo band materialen.

100% katoen:
Budo banden zijn gemaakt van 100% katoen of van een polycotton wat meestal bestaat uit 30% polyester en 70% katoen, dit kan per merk verschillen. 100% katoen: Wat is katoen? Katoen is een stof dat komt van de katoenplant. Het groeit uit de zaadjes van de plant. De vezels worden gesponnen tot draden om er een zacht textiel van te maken. Hiermee is katoen uiteraard ook een natuurlijk product. De meeste pakken worden gemaakt van katoen, al zie je nu wel een verschuiving naar polycotton. De kwaliteit van katoen hangt af van het aantal garen dat wordt geweven. Zo kan het dus voorkomen dat u en iemand anders een katoenen pak hebben, maar dat de kwaliteit van de stof erg verschilt.

Polycotton:
Door katoenvezels te verweven met polyester draden ontstaat dit materiaal. Vaker is het hoofdbestanddeel katoen, tot wel 80% van de opmaak, en 20% polyester. Ook zijn er 50% polyester / 50% katoenen pakken te vinden. Over het algemeen kunnen we stellen, hoe meer katoen er is verwerkt, des te hoger de prijs. Het katoen wat verwerkt is in het pakken, zorgt ervoor dat het vochtregulerend en ademend is. De polyester zorgt ervoor dat het pak strijkvrij is en de kleur beter blijft bewaard, dan in een 100% katoenen variant. De combinatie van deze twee materialen resulteren in een relatief goedkope prijs voor deze type pakken. Kortom het beste uit twee werelden!

Budo banden zijn verkrijgbaar in diverse merken.

adidas:
adidas budo staat voor top kwaliteit. adidas budo werkt nauw samen met professionele budo's uit de vechtsportwereld om aan de behoefte van de topsporters te voldoen. Daarnaast maakt adidas gebruik van een eigen lab om banden uitvoerig te testen voordat de banden de markt op gaan. adidas budo werkt alleen met producenten die nauwkeurig zijn geselecteerd en alleen aan de beste eisen voldoen op het gebied van productie, materialen, veiligheid en personeel

Matsuru:
Matsuru een teken van kracht en kwaliteit! Een Matsuru budo band voldoet aan zeer hoge kwaliteit eisen. Een constante kwaliteitsbewaking vanuit Nederland zorgt ervoor dat uw keuze voor Matsuru budo banden een keuze is waar u geen spijt van zult krijgen. Voordelen van een Matsuru budo : kwaliteit, hoogste eisen en met de hand en machinaal gemaakt in Azie.

Essimo:
Essimo staat voor het aanbieden van (vecht)sportartikelen met daarbij een uitstekende klantenservice en altijd de beste prijzen, veel productinformatie en de snelst mogelijke levering. Bij Essimo B.V. staat de klant altijd centraal.

Kleuren

Budo banden zijn te verkrijgen in het rood, orange, geel, blauw, wit, zwart en bruin en groen.