Karatepak (alle types)

Karatepak (空手 着 of 空手 衣) is het traditionele uniform dat gebruikt wordt voor karate. Het is enigszins vergelijkbaar met een judopak; echter, het materiaal en snit van het uniform zijn over het algemeen veel lichter en zitten losser om het lichaam. De zwaarste van pakken zijn slechts 0,5 kg (16 oz) in vergelijking met sommige judogi per 1 kg (35 oz).

Advies: Karatepak kind
Merken: Matsuru | Adidas
Kleur: Zwart

 

Artikelen 1 tot 24 van 33 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Artikelen 1 tot 24 van 33 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
Karatepak geschikt voor elke karate techniek

Zoek je een geschikte pak voor elke karate stijl? Dan ben je bij Gudz.nl op het juiste adres. Gudz.nl is een online winkel waar je een goed passend pak kunt bestellen. Zowel de starter als de wedstrijd karateka vindt bij ons een geschikt pak. Behalve een pak, vind je er ook verschillende accessoires voor karatesport.

Karate
Karate is een vechtkunst die is ontstaan op de Ryukyu-eilanden, waaronder het eiland Okinawa, Japan. Het is ontstaan uit de samenvoeging van het Chinese Kempo (ook wel Kenpo) en de inheemse vechtkunsten van Okinawa, die te (手, letterlijk “hand”) werden genoemd. Bij karate ligt de nadruk vooral op het gebruik van stoot-, trap- en afweertechnieken (te-waza, geri-waza en uke-waza). In het curriculum van sommige karatestijlen komen ook worpen, klemmen, verwurgingen en worsteltechnieken voor. Een beoefenaar van het karate wordt een karateka genoemd. Karate is vanaf 2020 een olympische sport.

Maten:

Onze pakken zijn verkrijgbaar in lengtematen, dus in maat 160 - 170 - 180 – 190 cm etc. Om de juiste maat te bestellen neem je de lichaamslengte in centimeters, rond deze naar boven af en ga naar de eerste maat. Dus als je zelf 186 cm groot bent is het een maat 190 die je nodig hebt. De duurdere pakken zijn ook verkrijgbaar in halve maten zodat je minder hoeft af te ronden.

Karate stijlen
Er zijn diverse stijlen die binnen de benelux beoefend worden, de grootste stijlen zijn :
• Shotokan, dit is de stijl die de meeste scholen beoefenen en hebben 3 onderdelen het kihon, kata en kumite.
• Kyokushinkai, deze stijl is een full contact stijl en wordt beoefend met een speciaal kyokushinkai karatepak

Materialen
Karate pakken zijn gemaakt van 100% katoen of van een polycotton wat meestal bestaat uit 30% polyester en 70% katoen, dit kan per merk verschillen. 100% katoen:
Wat is katoen? Katoen is een stof dat komt van de katoenplant. Het groeit uit de zaadjes van de plant. De vezels worden gesponnen tot draden om er een zacht textiel van te maken. Hiermee is katoen uiteraard ook een natuurlijk product. De meeste pakken worden gemaakt van katoen, al zie je nu wel een verschuiving naar polycotton. De kwaliteit van katoen hangt af van het aantal garen dat wordt geweven. Zo kan het dus voorkomen dat u en iemand anders een katoenen pak hebben, maar dat de kwaliteit van de stof erg verschilt.
Polycotton:
Door katoenvezels te verweven met polyester draden ontstaat dit materiaal. Vaker is het hoofdbestanddeel katoen, tot wel 80% van de opmaak, en 20% polyester. Ook zijn er 50% polyester / 50% katoenen pakken te vinden. Over het algemeen kunnen we stellen, hoe meer katoen er is verwerkt, des te hoger de prijs. Het katoen wat verwerkt is in het pakken, zorgt ervoor dat het vochtregulerend en ademend is. De polyester zorgt ervoor dat het pak strijkvrij is en de kleur beter blijft bewaard, dan in een 100% katoenen variant. De combinatie van deze twee materialen resulteren in een relatief goedkope prijs voor deze type pakken. Kortom het beste uit twee werelden!

Kleuren
Pakken zijn verkrijgbaar in zwart en wit, waar er per karateschool een verschil gemaakt wordt tussen de diverse pakken betreffende de kleur.

Bonden
De grootste bond in Nederland is De Karate-do Bond Nederland en behartigt de belangen van de ruim 220 aangesloten karatescholen en ongeveer 9.000 individuele leden. Hoe doen zij dat?
Wedstrijden: je kunt meedoen aan toernooien op verschillende niveau’s
Talenten: als talent helpen en begeleiden wij je om in de karatetop te komen
Lesgeven: we verzorgen opleidingen van Dojo Assistent tot en met Karateleraar
Scheidsrechter: we leiden je op tot zelfs internationaal niveau
Dangraad-examen: bij ons kun je examen doen voor EKF/WKF erkende dangraad diploma’sMerken:

Adidas:
Adidas Karatepakken Rechtstreeks van adidas, nieuwe pakken voor karate deze pakken brengen innovatie, echte revoluties! ClimaCool®-technologie is beschikbaar voor karatepakken. De gepatenteerde "2 in 1" laat voor jongere beoefenaars om het Evolution-systeem, een kimono '2 maten 1' te kiezen. De gepatenteerde "kimono's 2 in 1" laat voor hem om jongere beoefenaars om de Evolution-systeem, een kimono '2 maten 1 "te kiezen. Door het observeren en te luisteren naar degenen die vechtsporten beoefenen, met een team van oud-topsporters, hebben we nieuwe technologieën die speciaal zijn aangepast om de sport meer comfort te brengen. Daarom kies je voor een Adidas Karatepak.

Matsuru:
Matsuru een teken van kracht en kwaliteit! Een Matsuru karatepak voldoet aan zeer hoge kwaliteit eisen. Een constante kwaliteitsbewaking vanuit Nederland zorgt ervoor dat uw keuze voor Matsuru karatekleding een keuze is waar u geen spijt van zult krijgen. Voordelen van een Matsuru karatepak: kwaliteit, hoogste eisen en met de hand en machinaal gemaakt in Azie

Arawaza :
Arawaza is een Canadees merk dat zich heeft gespecialiseerd op het gebied van Karate. Het is namelijk ook ontwikkeld door een karateka met een levenslange ervaring. Het oog voor details en kwaliteit is duidelijk te zien aan de producten die ze leveren. De beste stoffen worden gebruikt om de beste pakken te maken. Ook de materialen die worden gebruikt voor de bescherming is van uitstekende kwaliteit. Arawaza is binnen de karate wereld het top merk en wordt graag gedragen door zowel de toppers als de recreanten. Daarnaast is hun innovatieve manier van ontwikkelen ook zichtbaar in hun tassen die ze produceren. Deze tassen zijn multifunctioneel, voorzien van alle benodigdheden en op geen enkel detail bezuinigd. Er bestaan geen beter tassen in de vechtsport wereld als deze van Arawaza. Het merk blijft zich ontwikkelen en beter stoffen gebruiken voor hun producten om de karateka's nog beter in hun behoeften te kunnen voorzien. Ondanks dat Arawaza kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan, is de prijs-kwaliteit verhouding prefect. Voor de recreanten zijn de beginnerspakken prima betaalbaar en wie bij de top wil horen kan zijn ei ook zeker kwijt binnen het assortiment. Voor ieder wat wils!

Tokaido: Tokaido is van oudsher een Japans merk binnen de Karate wereld en zij maken al sinds 1956 hun karate pakken. In eerste instantie voor hun eigen Japanse markt en later ook voor de rest van de wereld. Begin van de 80er jaren verkochten wij al de Tokaido pakken, die toen nog allemaal in Japan werden gemaakt. Sinds enkele jaren hebben ze naast hun fabriek in Japan ook een productie-lijn vanuit China. Een groot deel van de Karate pakken en Karate beschermers zijn goed gekeurd door de World Karate Federation en mogen dus op alle internationale wedstrijden gebruikt worden.Klantenscore: 8,8 / 10 op basis van 320 beoordelingen