Honkbalhandschoen

 

4 artikel(en)

per pagina

4 artikel(en)

per pagina

Honkbal handschoenen werden vroeger gemaakt van leer met wol als vulling. Deze vulling is bij veel honkbal handschoenen vervangen door een van kunststof. Een goede honkbal handschoen wordt, aan de buitenzijde, van leer gemaakt. Er verschijnen ook steeds meer alternatieve stoffen.

De leren honkbalhandschoenen verschillen in gewicht en afmetingen. Ook in model van de honkbalhandschoen kunnen verschillen. De afmetingen van de honkbalhandschoen wordt bepaald door de positie en voorkeur van de honkbalspeler in het veld. Een normale veldhandschoen kenmerkt zich door de zogenaamde vingers. Kleine handschoenen worden gebruikt in het binnenveld en grote in het buitenveld. De afmetingen van een honkbalhandschoen zijn aan een maat gebonden.

Een flink wat grotere honkbalhandschoen mag gebruikt worden door de eerste honkman. Het model is anders dan een normale, heeft geen vingers, de honkbalhandschoen bestaat dus uit een stuk. Doordat deze honkbalhanschoen dieper is zal de actie die volgt op het vangen langer duren. Ook de catcher en de achtervanger mogen een andere honkbalhanschoen gebruiken. Deze handschoenen zijn dikker om de hand beter te beschermen tegen harde worpen. Ook is de handschoen wat groter en het vanggedeelte bestaat uit een stuk.

Er zijn honkbalhandschoenen voor links- en rechtshandige. De handschoen wordt aan de hand gedragen waar je het slechts mee werpt. De meeste personen vangen dus met links.