Bescherming

 

2 artikel(en)

per pagina

2 artikel(en)

per pagina

Elke honkbalspeler heeft voor de bescherming van zijn geslachtsdelen een toque. Bepaalde posities van het honkbal vagen om een speciale uitrusting. De slagman draagt bijvoorbeeld altijd een helm. De oren moeten aan de slagkant beschermt zijn. Slaghandschoentjes worden door de slagman gebruikt voor extra grip van de honkbalknuppel. Dit voorkomt wegglijden. Slagmannen gebruiken soms scheenbeschermers en/of elleboogbeschermers, maar dat hangt sterk af van de kwaliteit van de werper ;-).

De achtervanger en de cather heeft de gevaarlijkste positie van het honkbal spel. Hij gebruikt beenbeschermers die ook de knieën beschermen. In de knieholtes worden vaak 'kneesavers' gebruikt tegen slijtage van de knieën. Ee bodyprotector bedekt het bovenlichaam en de vangschouder. Verder gebruikt de catcher een masker met helm en een klepje als keelbeschermer. Sommige achtervangers gebruiken duimprotheses tegen het achteroverslaan van de duim bij effectballen.

De plaatscheids gebruikt de zelfde beschermingsset als de achtervanger met als extra arm en schouder beschermers. Ook schoenen met stalen neuzen behoort tot zijn uitrusting.